Волоський горіх і фундук: українські підприємці вивчали експортні можливості

Під час форуму АГРОПОРТ Південь Херсон, який проходив на території аеропорту «Херсон» з 18 по 20 липня, команда Проекту ІТС в Україні спільно з Українською горіховою асоціацією організувала семінар для фермерів горіхової галузі під назвою «Підвищення обізнаності про експортні можливості для виробників волоського горіха і фундука».

У заході взяли участь підприємці з Одеської, Житомирської, Київської, Вінницької, миколаївської і Херсонської областей.

Семінар проводив експерт з їстівних горіхів та інших харчових інгредієнтів (їстівне насіння, олійні культури, сухофрукти, спеції та натуральні інгредієнти) Джеймс Фітцпатрік.

Семінар мав на меті стати «майстер-класом» для українських виробників волоського горіха і фундука, які розглядають можливість експорту продукції.

Під час семінару учасники розглянули кілька тематичних блоків. Зокрема – експортні можливості їстівних горіхів, огляд основних трендів попиту/пропозиції. Огляд цін. Можливості створення доданої вартості та виходу на високоприбуткові ринки.

Ситуацію на світовому ринку волоського горіха і фундука Джеймс Фітцпатрік розглянув за кількома напрямками:

  • статистика та аналіз виробництва і використання;
  • структура і ланки ланцюжку доданої цінності та ланцюгу постачання;
  • тенденції ринку: споживання, конкурентне середовище;
  • логістика і безпека поставок;
  • головні стратегічні питання;
  • джерела інформації про ринки та створення інформаційної системи ключових ринків.

Учасники семінару також мали практичні завдання і працювали в групах над визначенням ключових перешкод у кожному секторі або сегменті горіхового бізнесу.

Окремий блок семінару був присвячений веденню бізнесу в ЄС та в умовах інших високоприбуткових ринків. Учасники розглянули такі питання як сертифікація, стандарти якості і безпечності, шляхи виходу на нові ринки, зв’язок із клієнтами та побудова репутації.

%d блогерам подобається це: